perjantai 16. tammikuuta 2015

Eteisen sisustus maalaten ja tekstiilein





Eteisemme on keskeisellä paikalla ja suorassa näköyhteydessä olohuone/keittiöön, joten se kaipasi selvästi piristystä. Aloitin maalaamalla seinän ensin harmaalla. Kuivattelun jälkeen tein maalarinteipillä nuo kuvassa vaaleampana näkyvät osmankäämin kuvat ja telasin seinän hopeisella Tikkurilan taika-maalilla. Taas kuivateltiin ja sitten rajasin maalarinteipillä nuo tummemmalla näkyvät kuviot ja maalasin ne tummemmalla harmaalla. 

Penkki sai pehmusteen, jonka verhoilin aiemmassa asunnossa seinällä olleella kankaalla. Etualalla oleva pallo toimii rahina, se on ommeltu vahvasta puuvillasta ja täytteenä on vanhan säkkituolin sisältä styroks-rouhetta. Kaava mukailee perinteistä rantapalloa ja on siis muodoltaan täysin pallo. 



Myös vaatekaapin pääty oli tylsän valkoinen. Tämäkin homma lähti liikkeelle maalaamalla ensim harmaalla. Sitten tein maalarinteipillä rajauksen tuolle virralle tai elämänpolulle. Ensin maalasin kuvion hopeisella. Seuraava maalikerros tuli tummemmalla harmaalla ja vielä maalin ollessa märkä kirjoitin puutikulla sanoja kuvioon. Tämä työvaihe pitää tehdä melko nopeasti, jotta maali ei ehdi kuivua ja alempi maalikerros saadaan kunnolla näkyviin. Alemmassa kuvassa kirjoitus näkyy selvämmin.   

Taulut olen tehnyt jo aiemmin ja ne ovat rakukeraamisia. Vasemmanpuoleisessa taulussa on Roni ja oikealla Vili, minun rakkaimmat aarteet. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti