perjantai 23. tammikuuta 2015

Neulottuja lämmikkeitä

  Kissa-pipo ja ranteenlämmittimet



Lukijan pyynnöstä esittelen muutamia neuleitani. Sopivat mielestäni mainiosti myös tämän hetkiseen lämpötilaan, eilen näytti auton mittari kotipihassa -30C. 

Talvisin minulla on koko ajan joku neule puikoilla, vaikka lopputuloksesta ei aina olekaan takuita. Välillä neulon valmiiden ohjeiden mukaan, useimmiten kuitenkin "omalla ohjeella". 

Musta pipo on jo tosi vanha, näitä kissahattuja taisi näkyä katukuvassa kymmenisen vuotta sitten. Tämä hattu on neulottu ensin valtavan suurena ja huovutettu sitten pesukoneessa sopivaksi. Tykkään käyttää pesukonetta apuna, herkkä ihoni nimittäin meinaa ärtyä käsin huovuttamisessa. Lankana hatussa oli muistaakseni Fritidsgarn. Hattu on niin lämmin ettei sitä alle viidentoista asteen pakkasilla voi edes käyttää. 

Ranteenlämmittimet on ehkä neuletöistäni mieluisimmat. Muistelen langan olevan Novitan puro, mutta tästä en ole nyt ihan varma. Tuo nauhoituksen alla oleva osa on nurjaa ja muuten lämmittimet on neulottu neljällä puikolla aina oikein neuleena. Ilmeen antavat hopeiset napit ja satiininauha. Ranteenlämmittimet on talvisin ihanat ihan sisälläkin lyhempi hihaisten paitojen kanssa tai vaikka trikoopaidan päällä.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti